50-годишен мъж е загинал при катастрофа, станала на 28 март около 14,00 ч. по пътя между селата Шуменци и Варненци, съобщи пресцентърът на полицията. Мъжът шофирал БМВ и загинал на място при сблъсък с движещ се пред него колесен трактор, управляван от 24-годишен. Пробите на водача на трактора за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни. Причините за произшествието се изясняват, образувано е досъдебно производство.

Два дни по-рано 21-годишен младеж бил хванат с наркотици. На 26 март около 16,45 ч. той бил засечен от полицейски служители на обществено място в Силистра. При извършения личен обиск у него били намерени 0,7 грама канабис и 0,3 грама метамфетамин, идентифицирани с полеви наркотест. Бил задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

И огнеборците не били без работа през почивните дни, видно е от полицейската хроника. Небрежна работа с огън довела до пожар в гараж в село Търновци на 26 март около 19,50 ч. Изгорели около 40 кв.м от покрива на гаража, но е спасена къщата на стопаните след намесата на тутраканските пожарникари, които загасили пожара.

На следващия ден те се притекли на помощ и в село Цар Самуил, където спасили жилищна сграда. Все пак изгорели 140 кв. м покрив на къщата и стопански навес вследствие на късо съединение в елинсталация.

Още четири пожара, възникнали в периода 26-29 март в област Силистра, са загасени от екипи на противопожарните звена. Горели сухи треви край Силистра и село Калипетрово, комин на къща в Дулово и отпадъци в метален контейнер в областния град. Няма материални щети.