Пожар в частен имот в Силистра, причинен от неизправен клапан на туристическа газова бутилка, възникнал на 12 септември в 10,15 ч., съобщи пресцентърът на полицията. Екип на противопожарната служба загасил огъня, след което изпуснал контролирано газта от бутилката на безопасно място. Щетите са минимални.

Други десет пожара, възникнали в периода 10-13 септември, са загасени от екипи на противопожарните звена в областта. Горели основно сухи треви, стърнища и отпадъци. След професионалната намеса на огнеборците са спасени 2 гаража в Силистра, лозов масив и слънчогледова нива край Тутракан, пчелин край село Зарник, 10 дка посеви и къща в село Богданци, където в гасенето на пожара се включили и хора от селото с 2 трактора на местната кооперация.

Спасителите помогнали и на пострадал 63-годишен мъж, след като той се преобърнал с управлявания от него трактор с прикачено ремарке. Произшествието станало на 12 септември в 14,20 ч. в землището на село Професор Иширково. С помощта на огнеборци водачът бил изваден от кабината, където бил затиснат, и откаран в ЦСМП с тежка черепно-мозъчна травма. Причините за произшествието се изясняват, образувано е досъдебно производства.