Четири кислородни концентратора предостави на Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра зам.-министъра на здравеопазването в оставка инж. Слави Пачалов, който посети лечебното заведение. Дарението прие изпълнителният директор на болницата д-р Васил Славов.

„Благодарим за подкрепата, която ни оказва Министерството на здравеопазването, концентраторите ще са в помощ на нуждаещите се пациенти до пускане в експлоатация на новата кислородната станция, което ще е през месец май. Благодарение на добрите взаимоотношения и съвместна работа, средствата за така нужната кислородна централа бяха осигурени много по-рано от обичайното“, заяви д-р Васил Славов.

Инж. Пачалов проследи изграждането на новата кислородна централа в лечебното заведение, в чийто проект участва лично той, по назначение на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов. Преди дни силистренската болница получи като дарение и 6-канален ЕКГ апарат, дарение от фирма „Румедит“ ЕООД гр. Русе. Апаратът се използва за запис на електрическата активност на сърцето. Това е основен метод за диагностика на редица сериозни заболявания като инфаркт, хронична исхемична болест на сърцето, вродени и придобити ритъмни нарушения, структурни промени на сърцето и др.