Наместникът на Доростолската епархия Западно и средноевропейският митрополит Антоний освети най-новия православен храм в епархията – „Св. Николай Чудотворец“.

След освещаването бе отслужена и първата света литургия от митрополит Антоний в съслужение с отец Добри Чаков, протосингел на Доростолска епархия и основен ктитор на новоосветения храм. По време на светата литургия в дяконски чин бе ръкоположен Здравко Бозов. На новия духовник бе дадено името Захарий в чест на Св. пророк Захарий. След полагащия се богослужебен стаж, той ще служи в Западно- и Средноевропейска епархия.

Черквата „Св. Николай Чудотворец“ е в добричкото село Каблешково и е единствен с това име в Доростолска епархия. Тя е разделена на три духовни околии: Силистренска, Дуловска и Тервелска. До момента в Доростолска митрополия с център Силистра имаше регистрирани 51 църковни настоятелства с 49 храма – от тях 38 в Силистренско, и 2 манастира. Те са обслужвани от малко повече от десетина свещеници.

След възстановяването на епархията с център Силистра през 2001 г. нови храмове са изградени в село Грънчарово – „Успение Богородично”, “Св. Георги Победоносец” в с. Жегларци, “Рождество Богородично“ в Нова Камена и “Рождество Богородично” в с. Кочмар, а вече и в Каблешково.

Отделно в последните 20 години са построени параклисите в селата Сърпово, Йорданово, Алфатар, Прохлада и Силистра /в двора на МБАЛ/.