Още четирима души от персонала на детската градина „Иглика“ в Силистра са с положителни проби за коронавирус. Това съобщават от РЗИ – Силистра.
До изследванията се стигна, след като в края на миналата седмица служителка на градината беше диагностицирана с COVID-19. До изтичане на карантината на новозаразените детската градина „Иглика“ ще приема само записаните до момента малчугани, като няма да се допуска прием на нови деца, няма и да се сформират сборни групи. Въведен е строг режим на дезинфекция на вътрешните и външните площи на детското заведение, както и на ползваните съоръжения.
Всяко лице от въпросната детска градина, което е с температура и оплаквания, ще бъде преглеждано от личния си лекар и консултирано с инфекционист, ако има съмнение за коронавирус.
От здравната инспекция в Силистра уточняват, че отразеният в Националната информационна система нов случай на коронавирусна инфекция през вчерашния ден е мъж на 50 години, контактен на заразен от семейно огнище. Общо далите положителна проба в региона до момента са 24, активните случаи са 17 – 6 от семейни и един от смесено огнище.