46-годишният Димитър Пецов е заподозрян в притежаване на наркотични вещества, съобщи пресцентърът на полицията. На 2 май около 18,00 ч. по ул. „Петър Мутафчиев“ в Силистра при полицейска проверка в лекия му автомобил „Форд“ били намерени 7,2 грама канабис, 13,00 грама амфетамин, 7,2 грама хероин и 11,7 грама екстази, идентифицирани с полеви наркотест. Пецов бил задържан за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство. Това е рутинното съобщение на полицията.

Веднага след освобождаването си от ареста известният силистренец-философ публикува във Фейсбук-профила си коментар по случая и възмущение от действията на правоохранителните органи. Лауреатът на наградата на фондация „Достъп до информация“, борецът за честност и прозрачност от страна на местните и държавни власти, критик на личности от политическия живот в Силистра, е убеден, че става въпрос за активно мероприятие, поръчано от хора, попаднали под острото му перо.

Припомняме, че в последните седмици Пецов разкри, че мотивирайки се с извънредното положение, Община Силистра не е организирала състезателна процедура, а чрез пряко договаряне възлага поръчката на досегашния изпълнител ЗАД “АСЕТ ИНШУРАНС” за срок от още 12 месеца.