Нови строги мерки против разпространението на коронавируса предприе Общинският кризисен щаб, свикан днес от кмета д-р Юлиян Найденов, съобщи пресцентърът на общинската администрация.

От днес всички клиенти за административни услуги трябва един от друг на разстояние от минимум 1 метър на опашката. Самата общинска администрация ще се проветрява три пъти на ден, ще се дезинфекцират помещенията и работните места. Служителите, контактуващи с външни посетители трябва да работят с маски, които да се сменят на 2 часа. Общинарите трябва да са снабдени с гелове и препарати на алкохолна основа.

Служители с грипоподобна симптоматика няма да се допускат на работа. Ограничава се провеждането на заседания, работни групи и др. с участието на външни хора в общинските административни сгради. Ограничават се и командировките на общински служители в чужбина.

Мерките са взети след получените в Силистра препоръки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Мерките влизат в сила незабавно на територията на цялата община във всички администрации в населените места.