На свое заседание Общинският кризисен щаб взе решение да се разрешат разходките в Дунавския парк само за родители и деца до 12 години, във времето от 9.30 ч. до 18.30 ч., а в часовете до 09.30 ч. и след 18.30 ч. на самостоятелно спортуващите граждани. Всички трябва да са с предпазни маски. Не се позволява ползването на детските площадки и кътове за игра, на спортните площадки и фитнеси на открито. Задължително е спазването на дистанция от минимум 2,5 м. между разхождащите се семейства. Създава се организация на еднопосочно движение по алеите, така че да няма допир между разхождащите се. За целта ще бъдат отворени само някои от подходите към и от парка.
Напомняме ви, че е ЗАБРАНЕНО разхождането на домашни любимци на територията на парка.

 За спазване на мерките ще следят служители по охрана на парка, служители на отдел „Инспекторат“ . Напомняме, че паркът е под 24ч. видеонаблюдение. Паркът към крепостта „Меджиди табия“ остава затворен за разходки, както и останалите извън града места като местността „Кантона“, Орехова гора, Чатал чешма, около паметника на Иван Стайков и др.
При неспазване на писмените и устните предписания на контролните органи, при установяване на хора без маски – покриващи носа и устата, сядането на пейките и др., паркът ще бъде затворен незабавно.
Общинският кризисен щаб се обръща с молба към всички граждани да бъдем отговорни и дисциплинирани.