Лекарите от Спешното отделение на МБАЛ – Силистра остават на работа още 15 дни, но не защото са се отказали от колективната си оставка, а защото трябва да отработят 15-дневното си предизвестие и защото са отговорни специалисти. Това каза за Радио Шумен д-р Даниела Костадинова, директор на лечебното заведение в крайдунавския град.

Тя беше категорична, че разговорите с медиците ще продължат, в четвъртък предстои среща с тях, представители на прокуратурата, областната администрация и БЛС.

“Разчитам на тяхната отговорност и на това да ги убедим, че въпреки агресията – нещо, с което трябва да се борим и да променим – те ще продължат да работят, защото резервен вариант нямаме. Ако не са тези десетина млади хора, ние нямаме никаква алтернатива, защото в спешните отделения на страната никой не желае да работи точно заради лошото отношение на пациентите към медиците”, посочи тя.

Д-р Даниела Костадинова и колегите й ще настояват за законови промени по отношение на хората, за които бъде доказано, че са имали агресивно поведение срещу медици. Предложението на лекарите е те да полагат обществено полезен труд в спешните отделения на болниците.