Над 80 подписа, само за няколко дни, събраха жителите на Айдемир с искане за изграждане на изкуствени неравности по улица „Лозарска“ в селото. Тя е една от най-оживените в населеното място, по нея освен леки автомобили се движат и колите на градския транспорт, както и селскостопански машини.
Преди няколко години, след преасфалтиране, по улицата на места се е образувал значителен наклон. По тази причина много от автомобилите преминават с несъобразена скорост, съобщават местните жители. Улицата преминава покрай две детски площадки и футболно игрище, на които играят деца от цялото село, а както всички знаем децата нямат спирачки. В съседство живее и семейство с глухонеми родители, които със страх пускат децата си навън.
Айдемирци са категорични, че поставянето на изкуствени неравности ще накара шофьорите да преминават по-бавно. За проблема те са сигнализирали местната власт, но резултат не е имало. Сега подписката ще бъде внесена в Общинския съвет в Силистра с надеждата, че ще се вземат мерки преди да се случи непоправимото.