След ниските температури в Крайдунавска Добруджа през последните дни за опасност от поледици предупреждават от Метеорологичната обсерватория в Силистра.

Утре, главно в Североизточна България температурите ще се понижат, като минималните ще спаднат до минус 5 градуса, а максималните ще са около нулата. Облачността ще бъде променлива, възможно е да прехвърча сняг. Северният вятър ще отслабне, вечерта ще се преориентира от югоизток.

В събота облачността ще е променлива, вятърът ще е слаб от югозапад, дневните температури ще се повишат. Към нощта срещу неделя облачността ще е значителна, ще превали дъжд и сняг, отново са възможни заледявания по пътищата.

В неделя сутринта ще има ниска облачност, на места ще е мъгливо. Следобед във вътрешността на района облачността ще намалява до слънчево. Минимални температури около 0 градуса, максимални около 5.

В понеделник и вторник ще бъде предимно слънчево, сутринта на места мъгливо. Във височина от запад-югозапад бързо ще нахлува по-топъл въздух. Максималните температури ще се повишават и на 23-ти ще достигнат 15-16 градуса.