На сайта на МВР – Силистра днес, бе публикувано уточнение във връзка с тиражираната вчера от медиите информация за извършен обиск на детски център „Биберон” в крайдунавския град.  Ето какво се казва в съобщението:

На 11.08.2020 г. на територията на град Силистра е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, включително установяване на акцизни стоки без бандерол. Действията са наблюдавани от Окръжна прокуратура – Силистра. В хода на операцията са били проверени десетки обекти. Не отговарят на истината твърдения, че обект на проверка е бил и детски център. За продажба на акцизни стоки, подлежащи на контрол, е проверен кафе-аперитив, носещ идентично наименование с това на парти-център. Призоваваме медиите да бъдат коректни в поднасянето на информацията за дейността на органите на МВР и да не подвеждат обществеността със спекулативни и неверни данни и твърдения.

Тези обяснения на полицията само издават неудобство от допуснатия гаф. Дали обектът е регистриран като кафе аперитив или детски център не променят факта, че става въпрос за място за игра на най-малките, оборудвано с люлки и пързалки. По своето предназначение това е, детски център, място за забавление на деца.

Припомняме, че информацията за проверката бе потвърдена от собственичката на детското заведение Пламена Тончева. За проверката не отрече и старши комисар Юлиян Караславов, директор на ОД на МВР – Силистра, на официален брифинг пред журналисти.