Поредна безсънна нощ прекараха нашите съграждани живеещи в района на ДАП. Жители на квартала, през който минава керванът от тирове се оплакаха от непрестанния шум и газовите изпарения на двигателите на цяла редица от хладилни камиони. Възмутени минувачи разказаха, че наглостта на един от шофьорите е стигнала до там, че да паркира камиона си на пешеходна пътека.

Проблемът с тировете мъчи силистренци вече повече от 3 години. Гражданите се оплакват от мръсния въздух и хаоса по улиците, както и от денонощния шум на автомобилните двигатели под прозорците им. Те настояват трафика да бъде изведен от града и да се намери алтернативно трасе до граничния пункт. Друг вариант за решаване на проблема е Фериботният комплекс, построен с европейски средства, който от години не работи, отново да бъде пуснат в експлоатация.

До този момент властите някак си остават безучастни. Опитите им за решаване на проблема се изчерпват с изграждането на ГКПП и светофар на входа на града. Там тежкотоварните автомобили трябваше да бъдат спирани от органите на реда и пускани само транзит през Силистра до ГКПП-то с Румъния. По една или друга причина обаче ефектът от тези мерки беше съвсем кратък. Така докато институциите бездейства жителите на Силистра ще продължават да страдат.