7 560 000 лева допълнителни трансфери от държавния бюджет получават пет общини в Силистренска област с постановление на Министерския съвет, съобщи пресцентърът на управляващата партия в Силистра.

Областният координатор и член на Изпълнителната комисия на партия „Граждани за европейско развитие на България“ Тодор Тодоров коментира, че благодарение на добрата работа на народния представител Алтимир Адамов с местните власти в общините Алфатар, Кайнарджа, Тутракан, Дулово и Силистра се е стигнало до постановлението за отпускането на извънредните средства. Това щяло да позволи значително подобрение на инфраструктурата в областта.

Най-много, почти половината от парите – 3 600 000 лева, получава община Силистра. С 2 милиона от тях ще се направи ремонт на общинската пътна мрежа, а 1,6 милиона са предназначени за ремонт на стадион „Луи Айер“.

Община Дулово получава 2 милиона за ремонт на улична и пътна мрежа в общината. Община Тутракан получава 1,5 милиона лв., от които 500 000 са за ремонт на ул. „Трансмариска“ и прилежащия й водопровод, а 1 милион за ремонт на канализационен главен колектор 2 в града.

С 300 000 лева община Кайнарджа ще трябва да направи ремонти на уличната мрежа в село Светослав и на част от общинския път Силистра – Средище – Светослав – Полковник Чолаково – Добруджанка, както и на част от общинския път Войново – Кайнарджа.

Най-малко държавен финансов трансфер получава община Алфатар – 160 000 лв., които са за ремонт на сградата на читалище „Ведрина – 1948“ в квартал „Попово“ в града. Тази година алфатарското духовно огнище отбеляза своята 80-годишнина.

Според информацията на пресцентъра общините Ситово и Главиница не получават нищо.