Постъпило е предложение за удостояване със званието “Почетен гражданин на Силистра” на силистренския бизнесмен Явор Стоянов Георгиев, съобщиха от общината.
Георгиев е стопански ръководител и дарител с дългогодишна общественополезна дейност за общността, с постоянен и изключителен принос и заслуги за развитието на град Силистра.
Получени са и предложения за удостояване с отличие “За граждански принос”. Сред предложените са Свилен Иванов Стоянов – управител на фирма “Лъки Сис” ЕООД в Силистра, който е нициирал кампания под мотото “Заедно можем” и разкрива дарителска сметка за подпомагане дейността на институциите в областта, в частност МБАЛ – Силистра, във времето на извънредното положение, Руси Стратиев Русанов – управител на фирма “Рикон – РС” ЕООД в Силистра, който безвъзмездно приготвя и предоставя на изпадналите в трудно положение жители на Силистра ястия в собствения си ресторант във времето на извънредното положение. Предложени са и Колю Дочев Драгнев – домоуправител повече от 50 години, жител на Силистра, Сава Цветков Савов – общественик, учител и художник, жител на с. Айдемир. Постъпило е и предложение за Ангел Емилов Милков – дългогодишен учител по физическо възпитание и фитнес- инструктор, спортен деец, треньор, постигнал високи спорни резултати, достойни за вписване в книгата на рекордите на “Гинес”, член на плувен клуб “Доростол” в Силистра – за принос в развитието на спортния живот в общината и постигнати високи постижения в плувния спорт и предложение за ветераните – плувци, членове на плувен клуб “Доростол” в Силистра – за труда и славата, която носят на град Силистра, пример за спортно дълголетие, упоритост и себераздаване.
За отличие “Студент на годината” е предложена Вяра Марчева Жекова – студентка от четвърти курс, специалност “Педагогика на обучението по български език и чужд (английски) език” във Филиал Силистра към Русенски университет “Ангел Кънчев”. Номинацията е за отличен успех, постижения в учебната и в научно-изследователската дейност.