1300 лева предоставиха на общинската администрация съветници от Кайнарджа, съобщават от Областния кризисен щаб в  Силистра. Със средствата ще бъдат закупени лични предпазни средства за жители, родени преди 1960 година. Преди дни съветниците дариха и 2500 лева на МБАЛ в областния град.

250 предпазни маски за многократна употреба, 30 литра дезинфектант, 20 комплекта постелъчно бельо, 500 калцуни и 500 латексови ръкавици дариха на болницата в Дулово младежи от областната структура на ДПС.

А болницата в Тутракан получи 1000 лв. от общинските съветници от група на БСП в Общинския съвет и кметовете селата Шуменци и Белица. Волята на дарителите е средства да се предоставят на Отделението по анестезиология и интензивно лечение. В лечебното заведение в Тутракан очакват да получат тестове, които да показват дали има изграден имунитет към COVID-19. Избягваме по-масово прилагане на бързи тестове за коронавирус, тъй като те тчитат и други инфекции и това не ги прави много достоверни, каза управителят на здравното заведение д-р Богомил Бойчев.