Температури до 13 градуса над нулата прогнозират за утре от Метеорологичната обсерватория в Силистра. Тази нощ ще е облачно и с малка вероятност да превали дъжд над крайните североизточни части на страната. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-югозапад. Температурите ще се повишат, минималните до 2-7 градуса, максималните до 8-13.

В петък повече слънчеви часове ще има преди и около обяд, а по-късно от северозапад ще се заоблачава. Вятърът от югозапад ще се усили и затоплянето ще продължи, като максималните температури ще достигнат 10-15 градуса.

В събота облачността ще се увеличи до значителна, по топъл фронт, на места ще превали дъжд. На юг от Стара планина вятърът ще остане от югозапад, на север ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са високи между 6 и 11 градуса, но максималните ще започнат да се понижават.

В неделя врeмето ще се определя от преминаващ през страната циклон. Ще бъде облачно, с валежи за Източна България предимно от дъжд, временно интензивни. Температурите на въздуха от север на юг и в зависимост от посоката на вятъра ще са в широки граници.

Същевременно по данни от Метеорологичната обсерватория в Силистра за последните 60 години средната годишна температура на въздуха в града се е повишила от 11,4 градуса в началото на 50-те години до 13,2 градуса днес.

Затова през последните 9 години бяха регистрирани няколко положителни температурни рекорда от 17-18 градуса за отделни дни през декември. На 5 декември 2011 г. в Силистра бе регистриран рекорд от 21 градуса. На 16 декември преди три години бе достигната температура от 18,7 градуса. За месеца най-висока температура на въздуха е измерена на 09.12.1960 г. – 21,5 градуса, а най-ниска на 27.12.1948 г. – минус 18 градуса.