Видеонаблюдение на местата, където се създават нерегламентирани сметища ще бъде монтирано в Калипетрово. Това бе съобщено в специално обръщение от кмета на селото Никола Узунов към жителите. В кметството всеки ден се получавали сигнали за изхвърляне на отпадъци на места, където не им е мястото. Никола Узунов предупреждава, че нарушителите ще бъдат санкционирани, а след като бъдат монтирани видеокамерите, в интернет ще бъдат публикувани и техни снимки.

В призива към съселяните си кметът апелира да не се спира с подаването на сигнали за нерегламентирани изхвърляния на отпадъци, като напомня, че за едно място – да бъде подредено, чисто и красиво – са необходими усилията на всички.

Междувременно кметският наместник на Ветрен Велемира Николова организира населението и проведе акция по почистване на нерегламентирано изхвърлените отпадъци на територията на селото. Бяха почистени близки местности, терена пред гробищния парк и пътя към Рибарското селище. За 3 часа седем души събраха 30 чувала с отпадък с вместимост 120 л., предимно пластмасови боклуци, стъклени буркани, дрехи и юргани, седалки на автомобили и още много други. Бе напълнен 10-тонов камион, осигурен от „Синева“ ЕООД. Основен проблем в селото си остават строителните отпадъци. От кметството напомнят, че на определеното сметище е забранено изхвърлянето на други отпадъци, освен растителни и градински. На следващата акция ще бъде дадена по-голяма гласност, с надеждата в нея да участват всички загрижени за съдбата на селото граждани.