Двама шофьори били задържани, след като са установени да шофират след употреба на алкохол в Силистра, съобщи пресцентърът на полицията.

На 11 юни по ул. „Капитан Кръстев“ бил засечен 36-годишен водач с лек автомобил „Рено“, чиято проба с дрегер отчела 1,68 промила. 2,06 промила показала алкохолната проба на 54-годишен негов колега, който управлявал лек автомобил „Шкода“ по бул. „Македония“ и бил спрян за полицейска проверка на 13 юни в 00,15 ч. Водачите отказали да дадат кръвна проба и били задържани за срок до 24 часа.

13 юни се оказал фатален и за водач в Тутракан, шофирал след употреба на алкохол. В неделя около 10,00 ч. 44-годишният мъж управлявал лек автомобил „Форд“ по пътя между село Нова Черна и Тутракан и бил спрян за полицейска проверка. С дрегер били отчетени 1,21 промила алкохолно съдържание в издишания от него въздух. Отказал да даде кръвна проба и бил задържан за срок до 24 часа.

По трите случая са образувани бързи производства.

И дрогата се „отчете“ в криминалната хроника за почивните дни. 25-годишен мъж е заподозрян в притежаване на наркотични вещества. На 11 юни на обществено място в Силистра при полицейска проверка у него били намерени 44,5 грама канабис, идентифициран с полеви наркотест. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.