По-малоброен от предишните протести, но по-весел и зареден с творческа енергия, премина протестът на силистренци в понеделник.

Освен традиционните възгласи и постери „Оставка“ и „Мутри вън!“ организаторите на народното недоволство използваха и чувството за хумор на участниците. Протестиращите дадоха израз на творческите си заложби с хумористични плакати, игри и лозунги. В импровизирана урна недоволните от управлението пуснаха своите анонимни бюлетини с тайни пожелания за премиера и главния прокурор.

Събитието премина под музикалния съпровод на любимото на силистренци дуо „BLUE ART“, които поздравиха основните виновници за голямото събитие – Бойко Борисов и Иван Гешев. Всички заедно пожелаха „Happy birthday“ на рожденика Дилян Пеевски, който на 27 юли навърши 40 години.

Кулминацията на протеста бе танцовото шоу, спретнато под мелодиите на песните от зората на демокрацията. Прегърнати в ритъма на блуса насред отцепената от полицията улица недоволните силистренци показаха завидни танцови умения.

За скандали и спречквания с органите на властта не можеше и дума да става, защото музиката, смехът и веселбата победиха негативните протестни страсти.