Днес в 12,00 ч. на Старата автогара представители на българските асоциации на хотелиери, ресторантьори, заведения и фитнеси ще проведат протест.

Те ще изразят недоволството от неспазените ангажименти от страна на Министерството на здравеопазването. Представителите на питейния и спортния бизнеси твърдят, че не са против ваксините и зелените сертификати, а са против отново бизнесът да е жертва на COVID-ситуацията у нас. Исканията са им или пълен локдаун за всички, или зелени сертификати за всички – не само за заведения, МОЛ-ове, фитнес зали, театри, музеи и галерии.

Имат индикации, че още в неделя някои ще започнат да затварят. Протестиращите смятат, че ако през летните месеци е била въведена тази мярка, с гратисен период до есента това е щяло да даде възможност да се реагира адекватно и навременно от всички, защото в момента, дори и тези, които искат да се ваксинират, имат затруднения поради липсата на една или друга ваксина. Освен това все още в лабораториите в града липсват от обещаните безплатни антигенни тестове.