Колко е важно да са ни чисти ръцете. На този въпрос чрез реални действия в най-важната възраст, когато се създават елементарните хигиенни навици, отговориха в детска градина „Мир“ в Дулово.

Преди дни децата отбелязаха Световния ден на чистите ръце. Този ден се чества от 2008 г., която Общото събрание на ООН отбелязва за Световна година на хигиената. Мотото на деня на 2021 г. беше „Нашето бъдеще е в ръцете ни. Да бъдем заедно!”

Целта е да се популяризира съществената роля на добрата хигиена на ръцете, като част от задължителната профилактика за предпазване от редица заболявания, някои от които са животозастрашаващи. Във всички групи на ДГ „Мир” учителите направиха интересни постери за „Световния ден на чистите ръце“, представиха интересни презентации на децата и проведоха беседи с тях, като им обясниха и показаха как трябва да мием всички части на ръцете, в продължение на 20 секунди, с вода и сапун. Посланието на  децата и учителите от „Мир” към всички хора е: „Честото миене на ръцете ограничава предаването на COVID-19 особено в настоящата епидемична обстановка. Правете го редовно и вие!“