Почти 50 почитатели на возилата на две колела, членове на мотоклуба „Свободни мотористи“ и техни приятели, облечени в карнавални костюми на Дядо Коледа, проведоха благотворителен парад в полза на възпитаниците от Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания.

Ревът на мотори огласи улиците на града, а кавалкадата от двуколесни машини се спря в центъра на града. Там стотици силистренци и децата им, дадоха своята лепта в дарителницата на мотористите или в техните каски.

Благотворителната акция продължава до 23 декември, когато парите ще бъдат преброени и преведени по сметката на фирма, която изработва специализирани мебели за Центъра за болни деца, заяви секретарят на клуба Пламен Неделчев. Според него в днешните дни на епидемия подобни акции вдигат духа на хората и им дават надежда за по-добри времена.

Кутии за дарения са на разположение на желаещите да помогнат на децата в клубното помещение на „Свободни мотористи” /до бившата туристическа спалня/, Сладкопекарна „Джак фреш“ /срещу хотел „Данубе“/ и магазин „Дар“ /зад областната администрация/.

Цялото мероприятие протече съобразно изискванията за спазване на всички противоепидемични мерки, наложени от извънредното положение в страната по повод пандемията от COVID – 19.

Нека заедно, въпреки трудната година дарим малко топлина и радост на тези, които имат нужда от тях с надеждата, че следващата ще бъде по-добра за всички ни, бе апелът на силистренските мотористи.

Над 60 деца посещават целодневно и почасово здравната институция, обгрижвани от 25-членен колектив.