Силистренците „с бензин в кръвта“, отново доказаха, че имат и благородни сърца. Членовете на мотоклуб „Свободни мотористи” и тази година отново канят всички жители и гости на Силистра в навечерието на светлите коледни и новогодишни празници да се включат в организираната от мотоклуба инициатива за набиране на средства за подпомагане на Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания в Силистра.

Кутии за дарения ще бъдат на разположение на желаещите да помогнат на децата в Клубното помещение на „Свободни мотористи” /до бившата туристическа спалня/, Сладкопекарна „Джак фреш“ /срещу хотел „Данубе“/ и магазин „Дар“ /зад областната администрация/.

Дарителската кампания ще стартира днес от 12,00 ч. и ще приключи на 23 декември, когато кутиите ще бъдат отворени, а събраните пари преброени и описани в присъствието на адвокат.

За събиране на допълнителни средства „Свободните мотористи“ организират мотопарад по централните улици на града, който ще се проведе на 19 декември, събота, в 12,00 ч. Ръководството на мотоклуба кани всички желаещи мотористи да се включат в шествието с мотоциклетите си, облечени с подходящи, коледни карнавални костюми, при стриктно спазване на правилата за движение. Цялото мероприятие е планирано да протече съобразно изискванията за спазване на всички противоепидемични мерки, наложени от извънредното положение в страната по повод пандемията от COVID – 19.

Ръководството на „Свободни мотористи” е в контакт с директора на Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания“ д-р Стойкова, с която ще бъде уточнено, как да бъдат изразходвани събраните средства след преброяването им.

Нека заедно, въпреки трудната година дарим малко топлина и радост на тези, които имат нужда от тях с надеждата, че следващата ще бъде по-добра за всички ни, е апелът на силистренските мотористи.

Миналата година около 100 почитатели на возилата на две колела огласиха с рев на двигатели центъра на Силистра. Над половината от мотористите бяха пременени в костюми на Дядо Коледа и успяха да съберат над 1000 лева. За детския център мотористите купиха голям телевизор, две детски колички с педали, терапевтични топки, учебна дъска за писане и рисуване и обучителни карти. Не бяха забравени и сладките подаръци за малките палавници.

Над 60 деца посещават целодневно и почасово здравната институция, обгрижвани от 25-членен колектив.