В Силистренска област към 1 април под наблюдение и в 14-дневна домашна карантина са 904 души, завърнали се от страните с регистрирани случаи на COVID-19, съобщи пресцентърът на областната администрация. За 253 души карантината е приключила без съобщения за клинични оплаквания.

В задоволително общо състояние – леко повишена температура, кашлица и отпадналост, са двамата пациенти от село Сребърна, настанени преди няколко дни в Интензивното отделение на силистренската болница. До този момент е установено, че в полета със самолет от Лондон до Варна двамата съпрузи – англичанин и българка, е имало 7 души от Силистренско, за които е съобщено да бъдат взети предписаните мерки. Информация е подадена за издирване и на други хора от същия полет.

Всеки ден Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ попълва данните за новопристигнали от чужбина хора в уеб-базираната автоматизирана система за граждани под карантина. Както е известно, това става със съвместните усилия на общините, полицията по места, РЗИ, бюрата по труда и ГКПП. Продължават дежурствата на инспектори от РЗИ Силистра и на тел. 0879 170 186 за въпроси и сигнали от страна на ведомства и на граждани. Сигнали за нередности приема и Агенцията по безопасност на храните на т.нар. горещ телефон 0700 122 99, както и през онлайн формата на сайта.