За трета поредна година децата от детска градина „Мир” в Дулово се включиха в Националната кампания за бащина грижа „Да бъдеш Баща” в Международната седмица на бащата, която тази година се проведе от 8 до 14 ноември. Децата от всички групи проведоха много дейности под мотото „Седмицата на Супертатковците”, завършили с фотоизложба “Моят супертатко”. Деца и татковци заедно засадиха дръвчета, храсти и цветя в двора на детската градина.

Много настроение и усмивки внесоха поздравителните картички, изработени от децата, както и нарисуваните портрети от децата на своите бащи.

Директорът на градината Петранка Михайлова приветства ентусиазма на децата за участието им в “Седмицата на Супертатковците” и им пожела и занапред да са все така вдъхновени и активни при провеждане на дейностите в градината, а на педагогическата колегия пожела хубавите инициативи да продължават да се множат. „Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа – Men Сare, която се провежда в повече от 40 държави на пет континента. Целта е да подкрепят мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да се подпомогнат успешното развитие на децата и отношенията в семейството. В България националната кампания „Да бъдеш Баща” води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединяват около тази цел.