Дуловското село Правда е „отличник“ в криминалната хроника на пресцентъра на полицията за почивните дни.

Нарушенията в китното населено място стартират на 28 май, когато в 10,35 ч. 59-годишен мъж бил засечен да управлява мотоциклет, нерегистриран по надлежния ред. По случая е започнато бързо производство. Само половин час по-късно и 41-годишен водач бил установен да шофира лек автомобил „Сузуки“ с регистрационни табели, издадени за друго МПС. За него било образувано досъдебно производство.

Пак в село Правда полицията изяснява скандал и сбиване между две групи младежи вчера около 23,00 ч. При произшествието няма пострадали хора, но са нанесени материални щети по два леки автомобила. Самоличността на участниците е установена, работи се по изясняване на причините и обстоятелствата по случая. Образувано е досъдебно производство.

И съседното на Правда село Чернолик е влязло в крими хрониката. Там 34-годишен водач без книжка управлявал лек автомобил „Нисан“, нерегистриран по надлежния ред. При проверката, извършена от полицейски служители на 28 май около 9,35 ч. било установено още, че мъжът се намира в едногодишния срок от наказването му по административен ред за шофиране без съответното свидетелство. По случая е образувано бързо производство.

И силистренското село Смилец се нареди в полицейския бюлетин след като тази нощ някой задигнал около 150 литра дизелово гориво. То било източено от комбайн и трактор, намиращи се в дворно пространство в близост до частен имот. По случая работи РУ-Силистра, образувано е досъдебно производство.