Община Силистра кани почитателите на драматичното изкуство на 31 март от 18,00 ч. в салона на бившия театър на спектакъла “Премълчаното” от Ерик Асус на Държавен драматичен театър Търговище.

Пиесата “Премълчаното” е написана през 2018 г от съвременния френски комедиограф Ерик Асус, получил два пъти наградата “Молиер” за най-добър жив франкоезичен автор, а през 2014 г. е награден от Френската академия за цялостно творчество. Както в повечето негови пиеси, и тук основните теми са семейството, лъжата, изневярата – залог за заплетени ситуации и здрав освежителен хумор.

Сюжетът е пределно ясен и с резки комедийни обрати. От една страна имаме старото и стабилно семейство на Клеманс и Гаспар, а от друга младото семейство на техния син Люка и Манон. Една изневяра в младото семейство, постепенно разплита голямо кълбо от дълго премълчавани истини и при младите и при старите. Премълчавани в името на запазване на семейството и оставане в рамките на добрите общоприети нрави.

Може ли да издържи едно семейство на толкова много удари и перипетии? И как може да се живее оттук насетне? Всеки от нас може да даде само един отговор – своя, който е и верният отговор.

Сценичната версия и постановка е на Владимир Петков, сценографията на Галина Абаджимаринова. Участват актьорите Анна Петрова, Димитър Мартинов, Ивона Маврова и Явор Гаджев. Постановката е подарък от община Силистра и ще се осъществи при спазване на противоепидемичните мерки в конкретния момент – с маски в залата, дезинфектанти на входа, запълване на 30% от капацитета на залата /150 места/ с дистанция, заемане на място през седалка и през ред до изчерпване на възможностите. В случай на въвеждане на нови изисквания от страна на здравните власти, ще се получи актуална информация за мерките, които следва да се спазват.