След пролетните температури цяла седмица, близки с около два градуса до максимално измерените за началото на февруари, в Крайдунавска Добруджа ще се усети, че зимата не си е отишла.

Днес от запад на изток облачността ще се увеличи и вплътни и до вечерта ще завали дъжд, предупреждават от Метеорологичната обсерватория в Силистра. Ще продължи да духа югозападен вятър и ще е последният от поредицата дни с топло за сезона време с максимални температури от 13 до 18 градуса. По-късно следобед и вечерта в Лудогорието и по поречието на Дунав вятърът ще обърне от северозапад, ще се усили и ще започне да нахлува много по-студен въздух.

Следва рязко, чувствително и продължително застудяване.

През нощта срещу петък навсякъде дъждът ще премине в сняг, но до сутринта бързо ще спре. Сутринта температурите ще са средно с около 20 градуса по-ниски от максималните предния ден и почти навсякъде ще са отрицателни. През деня облачността ще намалее, а вятърът постепенно ще отслабне. Повишението на температурите ще е слабо и максималните ще са от минус 2-3 градуса в Североизточна България.

В събота облачността отново ще се увеличи, но почти без валежи. В неделя на места ще превали слаб сняг. Вятърът ще се обърне от север-североизток, ще е слаб до умерен. Ще остане студено с преобладаващи минимални температури между от минус 9 до минус 4 градуса.

До вторник ще продължи да духа северен вятър, застудяването ще продължи и температурите ще се понижат с още 5-6 градуса.