Световният ден без асансьори ще бъде отбелязан в Силистра на 29 април. Тази година, заради извънредното положение, събитието ще се проведе онлайн. Въпреки ситуацията, в него отново ще се включат хора, влогъри, популярни лица, компании и институции от десетки държави oт цял свят, като покажат своята подкрепа и разпространят посланието за необходимостта от ежедневна физическа активност. Всички те ще покажат своя личен пример по темата, за да мотивират повече хора да го последват. Това съобщават от сдружението „БГ Бъди активен“.

Силистра се включва в глобалната инициатива  „Ден без асансьори” – онлайн с подкрепата на Сдружението „Дуросторум-Дръстър-Силистра“. Мотото за Крайдунавския град тази година е „Иди и ела по стълбите”  („Go and come using the staires”).

Инициативата е отворена за всеки, който желае да се включи. Това може да стане като сподели своя снимка и/или видео в социалните мрежи от неговия избор на стълбите с хаштаг #USEthestairs и #NoElevatorsDay. По този начин той се превръща в инфлуенсър на посланието Да бъдем активни всеки ден е лесно!“. Във фейсбук страницата  на събитието „Ден без асансьори“ могат да бъдат намерени линкове към полезни статии, видео съдържание, идеи за включване, видео упражнения за физическа активност в домашни и офис условия и истории и факти за ползата от движението.