Жител на Силистра с писмо до МВР благодари на полицейските служители, обслужващи контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища край града, съобщи пресцентърът на полицията.

Човекът разказва, че на 28 април му се наложило да напусне града, за да пътува по здравословни причини до медицински център във Варна. Той се обръща с благодарност към дежурните служители на РУ-Силистра, работещи на контролно-пропускателните пунктове, и определя отношението им като „изключително добро, коректно и професионално“.

Според него полицаите са „не само пазители на реда, а и хора с големи сърца“. „Бъдете горди, че във вашите редици работят такива хора“, пише силистренецът, и пожелава късмет и успехи.

В писмото благодарност е изказана и към полицаите, контролиращи движението на входно-изходните пътища край Добрич и Варна.

Контролно-пропускателните пунктове бяха изградени в изпълнение на противоепидемичните мерки във връзка с ограничаване разпространението на коронавируса на 21 март т.г. На входно-изходните пътища край Силистра функционират четири такива пункта, през които всекидневно преминават средно по около 1000-1200 човека. В 24-часовото им обслужване участват служители на групите „Охрана на обществения ред“, „Териториална полиция“ и полицейските участъците на РУ-Силистра.