Заради високата заболеваемост от COVID-19 в Силистра игралната програма на Драматично-кукления театър се преустановява до 20 април, съобщиха от театъра. Въпреки, че на театрите разрешиха да работят при запълване на 30% от капацитетите им, силистренският храм на Мелпомена засега няма да отваря врати, е решило ръководството. „При настоящата динамика на разпространението в областта не искаме да подлагаме на допълнителен риск нашите зрители, особено децата“, съобщи директорът на театъра Златина Станева.

На 20 и 21 април, вторник и сряда, от 19,00 ч. ще бъде представена премиерата на комедията “Вражалец” от Ст. Л. Костов с режисьор Орлин Дяков, сценография и костюми – Николай Нинов, хореография и музикална картина – Стефан Станчев.

За най-малките зрители са планирани представление на спектакъла “Червената шапчица” по Братя Грим на 24 април, събота, от 11,00 и 12,00 ч. С тези представления ще бъдат отбелязани 10 години от премиерата на спектакъла, която се е състояла на 25 март 2011 г. и 200 представления в основна зала и турне, се казва в съобщението.