Представителен отбор на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Силистра спечели първото място в комплексното класиране в състезание по пожароприложен спорт. На стадион „Луи Айер“ и площадка „Лесил“ отбори на трите районни служби в областта премериха сили и умения в надпреварите „Изкачване с щурмова стълба“, „100-метрова пътека с препятствия“, „Пожарна щафета 4 по 100 м с препятствия“ и „Бойно разгръщане от мотопомпа“.

В комплексното класиране с най-много спечелени точки първо място завоюва отборът на Силистра, втори се подредиха дуловските пожарникари, следвани от огнеборците на Тутракан.

С най-добри резултати и в двете дисциплини „Изкачване с щурмова стълба“ и „100-метрова пътека с препятствия“ силистренският огнеборец Георги Марков оглави индивидуалното класиране, втори остана колегата му Мартин Боянов, третото място си поделиха Александър Вълчев от Тутракан в първата дисциплина и Георги Гарабински от Силистра във втората дисциплина. Купи, медали и грамоти на победителите връчиха представители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Клуба по пожароприложен спорт „Дръстър“, които бяха организатори на състезанието.