И силистренските кооперативни пазари затвориха днес сергиите си, а общинската администрация постави предупредителни ленти, забраняващи преминаването през територията им.

Това стана след като здравният министър Кирил Ананиев забрани функционирането на всички кооперативни пазари и цветни борси от 12 април, когато бе Цветница. От утре те ще бъдат отворени до сряда, като дотогава търговците могат да реализират своята продукция, в т.ч. и бързо развалящите се стоки и продукти, при строго спазване на противоепидемичните мерки – социална дистанция, изисквания за лична хигиена, лични предпазни средства и дезинфекция, пише в министерската заповед.

Това обаче е крайният срок, до който борсите и пазарите ще работят. След това – от 16 април, четвъртък, кооперативните пазари и цветните борси отново ще бъдат затворени, но този път до второ нареждане, тоест по преценка на Ананиев.

Министерството на здравеопазването използва поредната заповед, за да „напомни“ на всички граждани, че трябва стриктно да спазват ограниченията за социална дистанция и излизане от дома при крайна необходимост.