Силистренският драматично-куклен театър ще представи на 6 септември от 19.00 часа най-новата пиеса от своя репертоар – „Бай Ганьо“, по мотиви на Алеко Константинов, съобщиха от ръководството на театъра.
Сценичната адаптация, постановката и идеята за сценография са дело на Орлин Дяков, костюмите – на Николай Нинов, а в пиесата са ангажирани актьорите Станислав Георгиев, Михаил Незалзов, Мирослав Петров, Александър Павлов, Стефан Станчев, Елена Кешишева и Илияна Крушева. Ролята на бай Ганьо е поверена на Станислав Георгиев.
Пред журналисти директорът на театъра Златина Станева разкри причината именно тази постановка да бъде поставена на силистренска сцена. „Това е заглавие , което отговаря на концепцията да реализираме балканска драматургия и в частност на българска класическа драматургия , като акцентираме и върху комедийния жанр. Това заглавие в нашия афиш няма нищо общо с предстоящите избори. Доста заглавия коментирахме, но на базата на ресурса , с който разполагаме в момента се оказа , че този вариант и тази постановка са най подходящи“
Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Община Силистра, а премиерата е в рамките на националната програма „Европейски дни на наследството“, която тази година преминава под мотото „Изкуства и развлечения“.