Към каузата #БезОтпадъци се присъединиха и част от заведенията в град Силистра. Екипът на СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“ предостави безвъзмездно за ползване 120 литрови кошове за разделно събиране на пластмаса на ресторанти и барове, в чиято ежедневна дейност се генерира пластмасов отпадък. Така, събраната пластмаса ще попадне на правилното място – в големите жълти контейнери и ще продължи пътя си към рециклирането.

Благодарим на заведенията, които прегърнаха идеята и показаха отговорно отношение към околната среда, давайки заедно с нас добрия пример! Надяваме се това да подейства заразително и върху голяма част от клиентите, като заостри вниманието им върху важната тема за правилното изхвърляне на отпадъците.

Това е поредното доказателство, че малките, но отговорни стъпки, водят до големи резултати!

Адмирации към: ресторант „Мерси“; ресторант „Уникато“; снек бар „Бохеми“; пицария „Болярки“; пицария „Стоп“; ресторант „Сладост“; бистро „Амигос“!

Сдружението е отворено и за други партньорства с ЕКОмислещи и ЕКОдействащи институции и организации, с цел повишаване на процента на активистите #БезОтпадъци.

Инициативата е част от проекта “Партньорство за красива и чиста България” на Сдружение BG Бъди активен и се осъществява с подкрепата на Фондация “Кока Кола”.

Местен партньор в проекта е СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“.