Второ място в отборното класиране завоюваха представители на силистренската полиция в Републиканско състезание по стрелба с дълго автоматично оръжие за служители от системата на МВР. Надпреварата, предшествана от тридневно обучение, се проведе в дните 29 септември – 1 октомври на специализирания полигон към Съвместното командване на специалните операции край пазарджишкото село Црънча. Със свои отбори в нея се включиха 24 централни и регионални структури на МВР.

Служителите проведоха занятие по бойна стрелба с автомат „Калашников”, който е на въоръжение в структурите на Вътрешното министерство, на няколко стрелкови полигона и при различни условия.

При надпреварата в крайното класиране отборът на Силистра в състав – главен инспектор Даниел Костадинов, младши полицейски инспектор Стефан Димитров и полицай Евгени Мирчев, завоюва престижното второ място. Първи се класираха представителите на полицията във Велико Търново, а трети – стрелците на Стара Загора.

На церемонията по закриване на занятието наградите за победителите бяха връчени от комисар Иван Дончев – началник на отдел „Охранителна полиция” в Пазарджик, в качеството му на домакин на събитието.