Нормално е започнал вчера изборният ден в Силистренско, съобщиха от Районната избирателна комисия /РИК/. Право на глас имаха по предварителни данни 117 109 души. За нормалното провеждане на изборите работеха над 1800 души в 236 секции, от които 221 стационарни. Кандидатите за четирите депутатски места в района са 130 от 30 партии и коалиции.

230 служители от Областната дирекция на МВР, пожарникари и граничари се грижиха за опазването на обществения ред в изборния ден.

Сектор “Български документи за самоличност” съдействаше на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите.

Четири бяха подвижните секции в община Силистра. Две подвижни секции имаше и в Тутракан – една за болницата и една за общината. В Дулово имаше в болницата, а в Алфатар – за града и общината. Става въпрос за избирателни комисии, които ще обслужваха избиратели под карантина.

За всички, които работиха в мобилните секции бяха осигурени защитни облекла и предпазни средства. Те, както и останалите членове на секционни избирателни комисии, тази година ще получат и 50% отгоре на определеното от държавата възнаграждение.

С цел спазване на противоепидемичните мерки в изборната нощ протоколите се предаваха в спортния салон на СУ училище „Никола Й. Вапцаров“ в Силистра.