Днес за пореден път силистренци ще излязат на протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.  Събитието ще събере недоволните граждани пред сградата на Областната администрация от 17:300 часа и ще продължи до 22:00 часа.

„Всеки свободен човек е добре дошъл да изрази своето несъгласие със случващото се в нашата скъпа Родина“, подканват организаторите.

Очаква се протестиращите да дадат израз на творческите си заложби с хумористични плакати, игри и лозунги. Предвидена е урна, в която недоволните ще могат да пуснат своите анонимни бюлетини с пожелания за премира и главния прокурор, както и други развлекателни дейности.

Събитието ще премине под музикалния съпровод на любимите на силистренци дуо “BLUE ART”, които няма да забравят специално да поздравяват основните виновници за голямото събитие – Борисов и Гешев.

Протестите в Силистра вече са безсрочни, в тях участват хора с различни политически убеждения. Традиционно всяка вечер се спира движението по централната силистренска улица, минаваща покрай сградата символ на държавната власт в града.