Частичен ремонт ще бъде извършен на улица „Харалампи Джамджиев“ в Силистра, която води към промишлената зона в града. Това е добра новина за местния бизнес, който от години страда и търпи загуби заради разбитата улица.

Припомняме, че наскоро, по време на общественото обсъждане на бюджета на община Силистра въпросът беше поставен от Стефан Железов от „Демократична България“. Тогава той предложи с част от предвидените, близо 2 милиона лева, да бъде асфалтиране и улица „Харалампи Джамджиев“. В Негова подкрепа се изказаха и водещи работодатели за града ни.

Въпреки, че нуждата от ремонт на улицата бе очевидна, кметът на Силистра отказа да поеме подобен ангажимент. Той посъветва желаещите ремонт на улицата да потърсят средства от държавата за решаване на проблема.

След разразилия се обществен и медиен натиск, местната власт все пак намери начин да задели нужните 250 000 лева за ремонта и той вече е факт. За цялостно преасфалтиране на улицата ще са нужни около 1,2 млн. лева, за които ще търси възможност за европейско финансиране.