През денонощието под влиянието на преминаващ през Босфора дълбок средиземноморски циклон ще се създаде валежна обстановка. Със силен до бурен север-северозападен вятър бързо ще нахлува студен въздух, предупреждават метеоролозите.

Още през нощта навсякъде ще завали сняг, постепенно усилвайки се като интензивност. Видимостта ще бъде намалена. Най-късно след полунощ, дъждът и в крайните югоизточни райони ще премине в сняг. Там ще има условия за заледявания и поледици.

Утре ще продължи да вали сняг и да се натрупва снежна покривка. Очаква се на места в Североизточна България тя да достигне 25-30 см. Видимостта ще остане силно намалена. Поради бурния вятър снежната покривка ще е неравномерна, ще има условия за виелици, навявания и преспи.

Температурите на въздуха през нощта ще се понижат до минус 3 – плюс 2 градуса и през деня почти няма да се променят.

В четвъртък снеговалежът ще отслабне като интензивност и следобед ще започне да спира. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад и също ще започне да отслабва. Температурите на въздуха и през деня ще са отрицателни.

В петък ще има променлива облачност, вятърът от запад ще е умерен. Температурите рано сутринта на места ще са до минус 7, а през деня около и малко над нулата. В районите със снежна покривка и поради настъпващо повишение на температурата на въздушната маса, ще се създадат условия за образуване на мъгли и обледявания.

В събота ще е почти тихо. Очаква се да превали преохладен дъжд и да има условия за поледици и обледявания. Температурите ще продължат бавно да се повишават.