Спокойна е обстановката в дуловското село Секулово, констатираха след посещение днес на място директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов и административният ръководител на Районната прокуратура Веселина Милушева. Те посетиха селото по повод инцидент, при който в нощта срещу 11 юни между група местни младежи възникнало словесно спречкване, което прераснало в сбиване, а някои от участниците получили леки телесни увреждания.

Според Невзат Ибрям – втори мандат кмет на селото, напрежение между местните жители няма. В него живеят около 600-700 души от различен етнически произход, но между тях са установени добросъседски и нормални ваимоотношения. Голяма част от хората имат постоянно трудова заетост и сигурно препитание. В разговор с областния директор и районния прокурор местните жители също категорично отхвърлиха появилите се в публичното пространство внушения за етническо напрежение.

По данни на районния инспектор, обслужващ село Секулово, през изминалата година там няма регистрирани криминални престъпления и груби нарушения на обществения ред, а от началото на настоящата година е извършено едно престъпление – унищожаване на имущество, чийто автор е разкрит.
След получен на тел.112 сигнал за произшествието в нощта срещу 11 юни полицейски автопатрул е реагирал незабавно и след намесата му кофликтът бил преустановен. Към момента самоличността на всички участници в него е установена в хода на разпоредената от началника на РУ-Дулово проверка. До края на днешния ден предстои материалите от нея и събраните данни да бъдат докладвани на Районната прокуратура с оглед предприемане на адекватни действия.

Като превантивна мярка по разпореждане на областния директор старши комисар Юлиян Караславов днес в района на селото се провежда специализирана полицейска операция.