И тази година Сдружението с нестопанска цел “Дуросторум-Дръстър-Силистра” акцентира върху физическата активност в различните й форми и начините за поддържане на здравословен начин на живот, макар и по различен начин. Съвместно със Спортния клуб за хора с увреждания “Доростол 2011” с ръководител Добромир Удрев и СНЦ “Power jump” от Варна, сдружението организира демонстрационно спортно събитие, насочено към хора със зрителни проблеми.

В четвъртък от 16,00 ч. в Дунавския парк, на алеята между втория шадраван и беседките до ПМГ, ще се състоят различни видове активности за тези, на които им е трудно да спортуват заради ограниченото си зрение. Всички посетители ще имат възможност да изпитат удоволствието това да стане възможно и за тях като опитат различни видове адаптивни спортове: да управляват специални тандемни велосипеди за незрящи, да стрелят с лък, да скачат с атрактивни кокили и да ходят по лента за баланс.

А за всички малки и големи посетители организаторите отново ще предоставят място за спортни забавления чрез специалния “Изскачащ парк”. Интересни игри ще се случат и с кошовете за разделно събиране, които са неизменна част от всяко събитие на сдружението. Седмицата на физическа активност и спорта MOVEWeek е едно от основните събития в кампанията NowWeMOVE България и тази година се провежда в периода 31 май – 6 юни.