56-годишен мъж пострадал при изграждане на покривна конструкция в сряда в село Черник, съобщи пресцентърът на полицията. Строителят получил фрактури на черепа, таза и единия крак след падане от покрива на сградата. Настанен е за лечение в силистренската болница. Уведомена е Инспекцията по труда и е образувано досъдебно производство.

Няма пострадали хора, но са нанесени значителни материални щети при катастрофа, станала в сряда около 16,35 ч. по пътя Русе – Силистра, в участъка между разклоните за селата Поляна и Нова Попина. Челно се ударили специализиран автомобил за пътна помощ, управляван от 22-годишен водач, и лек автомобил „Рейндж Роувър“, шофиран от 30-годишен мъж. С помощта на огнеборци водачът на първия автомобил, чиито крака били затиснати, бил освободен и транспортиран в Бърза помощ, но нараняванията му не са сериозни. Причините за произшествието се изясняват, образувано е досъдебно производство.

Досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие със значителни материални щети е образувано и в Дулово. На 15 септември в 13,50 ч. по ул. „Първа“ в село Златоклас се ударили товарен автомобил „ДАФ“, управляван от 68-годишен, и лек автомобил „Форд“, шофиран от 53-годишен. Двамата водачи, както и 3 деца и 2 жени, пътували в лекия автомобил, не са пострадали, но едно от децата – 6-месечно бебе, е транспортирано в болница във Варна за наблюдение като предохранителна мярка. Изясняват се причините за произшествието в рамките на образуваното досъдебно производство. Пак в сряда огнеборци спасили четири къщи в Алфатар. Около 14,00 ч. собственик на имот запалил сухи треви и храсти, за да разчисти двора си, но огънят се прехвърлил върху съседни дворове и поляна. Петима огнеборци с един противопожарен автомобил загасили пожара, преди да засегне къщите в близост.