Разнообразна е криминалната хроника в предпоследния ден на годината, предоставена от пресцентъра на полицията.

Вчера в 13,40 ч. 21-годишен младеж бил задържан, след като бил установен да шофира след употреба на дрога. Той карал „Алфа Ромео“ в Силистра и бил спрян за полицейска проверка на кръстовището на бул. „Македония“ и ул. „Капитан Кръстев“. С техническо средство било установено, че е седнал зад волана след употреба на канабис. Мъжът отказал да даде кръвна проба и бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

С дрога била установена и 23-годишна жена, пътувала с него. При извършения личен обиск у нея били намерени 7,4 грама канабис, идентифициран с полеви наркотест. Тя също била задържана за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

Бързо производство е започнато и срещу 53-годишен мъж, засечен да шофира пиян. Полицейски служители спрели мъжа, който бил зад волана пежо, вчера в 22,38 ч. в село Айдемир. Алкохолната му проба, отчетена с дрегер, показала 2,54 промила. Мъжът отказал да даде кръвна проба и също бил задържан за срок до 24 часа.

Същата вечер в Дулово 45-годишен мъж бил настанен в болница с прободна рана в корема. Той пострадал, след като вчера около 21,40 ч. в село Поройно възникнало спречкване между две компании. Няма опасност за живота му. Полицията работи по изясняване на случая и идентифициране на участниците в него. Образувано е досъдебно производство.

Вчера не се размина и без пожар. Огнеборците загасили пожар, възникнал в складово помещение, след сигнал, получен вчера в 23,21 ч. Няма пострадали хора. Според първоначалните данни запалването е тръгнало в импровизиран склад, изграден в подблоково пространство на жилищен блок по ул. „Богдан Войвода“. Огънят унищожил хладилна витрина, тестомелачка, дървени дограми и стелажи, хранителни стоки и други. Засегнати са около 40 кв.м от фасадната топлоизолация на блока, лек автомобил, съседни помещения, опушени са около 80 кв.м стени. Гасителните действия на пожарникарите започнали в 23,26 ч., в 23,40 часа пожарът бил локализиран, а 20 минути след полунощ окончателно потушен. Днес на адреса оперативна група извършва оглед, в процес на изясняване са причините, довели до произшествието.