Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра обяви наградените участници в Националния конкурс „Библиотеката през моите очи”. Бе експонирана изложба с най-добрите рисунки.

Конкурсът бе организиран от силистренската библиотека и се проведе в три възрастови категории. Освен ученици от Силистра имаше участници и от областта, и от други градове и села на страната – Бургас, Пазарджик, Асеновград, Дуранкулак, Попово, Мездра, Раданово и др.

С оригинален детски подход към темата и въображение, децата пресъздадоха в рисунки своята идея за библиотека. Тя е интерпретирана по различен начин – като замък, лабиринт, огромна книга, красив дом на любими литературни герои.

Комисия определи класацията на най-добрите 22 рисунки. В първа възрастова група 7-10 години с първи награди са Ванеса Балушева от Силистра и Виктор Насков от Дулово. Във втора възрастова група 11-14 години първи са Стефани Наскова от Дулово и Михаела Михова от Попово. При най-големите художници 15-18 години първи награди спечелиха Иман Хасанова от Попово и съгражданката й Добромира Малчева.

Класираните на първите три места участници ще получат предметни награди, а за всички участници ще бъдат подготвени грамоти. Наградените ученици, които не са от Силистра, ще получат своите награди по куриер. Екипът на Регионална библиотека „Партений Павлович” изказва благодарност на децата и художествените ръководители за участието в конкурса „Библиотеката през моите очи”.