41-годишен мъж в нетрезво състояние повредил железобетонен стълб, след като се ударил с автомобила си „Фолксваген“ в него, съобщи пресцентърът на полицията. Произшествието станало на 26 юни около 21,30 ч. в село Царев дол. Мъжът не е пострадал. Пристигналият на мястото полицейски екип отчел с дрегер 2,77 промила алкохолно съдържание в издишания от него въздух. Отказал да даде кръвна проба за химичен анализ.

На следващия ден друг, 48-годишен водач бил установен да шофира след употреба на алкохол. На 27 юни около 23,15 ч. в село Богданци той бил зад волана на лек автомобил „Фолксваген“ и бил спрян за проверка от полицейски служители. Алкохолната му проба с дрегер отчела 1,62 промила. Отказал да даде кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за срок до 24 часа.

С яки промили – 2,32, алкохолно съдържание 47-годишен управлявал мотопед. Той бил спрян от полицейски служители на 28 юни около 14,45 часа на площад „Никола Вапцаров“ в Тутракан и тестван с дрегер. Отказал да даде кръвна проба и също бил задържан за срок до 24 часа.

И по трите случая са образувани бързи производства.