От 26 до 31 август 2019 г. в СОК „Камчия“ се проведе Шестият международен конкурс за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците“. От Силистренска област в конкурса участва Стоянка Драганова – директор на новооткритата детска градина „Радост“ в с. Йорданово, община Силистра.
В категория „Подготвителна група за училище“ журито, оглавявано от проф. Н. Бояджиева, не присъди първа награда, а втората беше връчена от министър Красимир Вълчев на г-жа Драганова. Атрактивното представяне през втория ден на конкурса донесе за директорката от Силистренска община още две специални награди: на председателя на СБУ и на публиката. Управителят на СОК „Камчия“ връчи на двама учители за отлично представяне и изключителни постижения от участвалите в конкурса общо 150, ваучер за едноседмична почивка в комплекса през май 2020 г. – едната награда е за добруджанската директорка.
Тя представи пред форума своя разработка за училищното краезнание в детската градина, като интерес предизвика и използваният репортаж на силистренския журналист – телевизионен кореспондент Любомир Добрев за тази детска градина, излъчен преди два месеца по телевизия „България Он Еър“ (7 600 преглеждания l Интернет). Става дума за работа с деца билингви, осъществена с подкрепата на Нели Иванова, началник на отдел „Образование и младежки дейности“ при община Силистра.
МОН покани г-жа Драганова да участва в Национален конкурс за добри педагогически практики във Веленград в началото на м. октомври т.г.