С 1300 харесвания във „Фейсбук“-страницата на община Силистра коледната украса на Цветанка Морарова спечели традиционния конкурс за 2021 г. На второ място с 1200 гласа силистренци класираха празничната подредба на Димитрина Иванова, а трета бе украсата на читалище “Просвета-1907” в село Професор Иширково с 500 харесвания.

Конкурсът „Бяла и красива Силистра“ бе обявен в навечерието на коледно-новогодишните празници и се проведе онлайн. Всеки участник можеше да покаже във „Фейсбук“-страницата на общината своята външна или вътрешна празнична украса на дом или обект: сграда, фасада, двор, витрина, тераса и междублоково пространство, магазин, ателие и други. Класирането се осъществи според броя на харесванията, които са получили снимките на всеки от участниците.

Тази година, поради малката разлика между трето и четвърто място, община Силистра ще отличи с поощрителна награда и четвъртото място. Тя е за Красимира Георгиева, чиито снимки са събрали 438 харесвания.

Авторите на украсите ще бъдат наградени с грамота от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов и с ваучери за подаръци.