Църковното настоятелство при катедралния храм „Св. Св. ап. ап. Петър и Павел“ в Силистра съобщи, че православният храм връща нормалното си работно време.

Православният храм ще работи всеки ден от седмицата от 7,00 до 19,00 ч., включително събота и неделя. Намаленото работно време бе във връзка с ограниченията, наложени от пандемията на коронавируса. Причина бяха и ниските доходи на православния храм през месеците на извънредно положение в страната и невъзможността за плащане на служителите и поемане на консумативите по поддръжка на черквата – ток, вода и др.

Ситуацията вече е нормализирана и силистренските миряни могат да посещават черквата през целия ден, заяви членът на Църковното настоятелство Цветана Цанова. Тя допълни, че ръководството на храма започва подготовка за отбелязването на 160-годишнината от освещаването на духовното огнище. Тази година честването на Деня на светите първовърховни апостоли Петър и Павел – 29 юни ще се слее с друг голям християнски празник, чиито основи са в Силистра – 28 юни, Събор на светите Доростолски мъченици.

С наближаването на празниците Църковното настоятелство ще съобщи програмата за честването и часовете на църковните ритуали. Засега се знае, че юбилеят ще премине при условията на превенцията от коронавируса.